fbpx

Sfaturi pentru negocierea salariului la angajare

Sfaturi pentru negocierea salariului la angajare

Principalul motiv pentru care ne angajăm este reprezentat de câștigurile financiare pe care un job ni le poate oferi. Angajarea reprezintă poate cea mai confortabilă, mai simplă și totodată mai sigură metodă de a ne asigura un venit lunar. Iar atât timp cât piața locurilor de muncă din România este tot mai bogată, este absolut firesc ca pretențiile financiare să fie mai mari.

Astfel, atunci când te angajezi vei discuta foarte probabil și despre salariul pe care îl vei primi. Acesta reprezintă unul dintre aspectele discutate în mod obligatoriu la un interviu de angajare. Ei bine, este foarte important să știi cum să discuți despre salariul pe care îl vei obține, astfel încât să nu ratezi jobul și totodată să poți obține încă din start un salariu mai bun.

Despre lucrurile pe care trebuie să le cunoști atunci când participi la interviuri de angajari videochat vom vorbi și noi în acest articol. Prin urmare, dacă ești în căutarea unui job care să îți ofere un salariu cât mai bun, atunci este posibil ca acest articol să te ajute să îl găsești mai ușor.

Discuția nu trebuie să înceapă cu acest subiect

Nu te grăbi să pui întrebări despre salariul pe care îl vei obține sau despre posibilitatea de a obține o mărire. Dacă vei face această greșeală, cel mai probabil te vei lovi de un refuz. De asemenea, șansele de a fi respinsă în urma interviului sunt, la rândul lor, destul de mari. 

Poți vorbi despre salariu abia apoi după ce ai scos în vedere abilitățile de care dispui, experiența precum și alte calități ce ar putea conta mult în desfășurarea activității. Mai exact, trebuie să oferi argumente conform cărora meriți să câștigi mai mult, iar astfel șansele de a fi luate în calcul pretențiile tale financiare vor fi mai mari.

Nu refuza un job doar pentru că îți oferă un salariu mic

Respingerea unei oferte de angajare pe motiv că salariul este mult sub așteptările tale poate fi o greșeală pe care probabil că nu îți dorești să o faci. În primul rând, ar trebui să ai în vedere negocierea. Aceasta te-ar putea ajuta să obții un salariu mai bun, mai ales atât timp cât reușești să oferi argumente solide ce vor susține faptul că meriți mai mult.

De asemenea, ar trebui să te interesezi dacă salariul poate crește în funcție de performanțele pe care le vei obține. 

Astfel, un job care inițial îți oferea un salariu mic, poate deveni foarte ușor un job foarte bine plătit. 

Pretențiile tale salariale nu sunt realiste

Unele persoane au pur și simplu pretenții salariale ireale pe care nu le pot justifica. Ei bine, dacă ești genul de persoană care obișnuiește să cheltuie mult, acesta nu este un argument pentru ca angajatorul să îți ofere mai mulți bani. 

Prin urmare, va trebui să rămâi cu picioarele pe pământ și să îți stabilești așteptări cât mai apropiate de realitate.

Acestea sunt așadar cele 3 lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când te angajezi și îți dorești un salariu cât mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *