fbpx

8 Martie – Ziua Femeii si cele mai mari traditii din intreaga lume

8 Martie – Ziua Femeii si cele mai mari traditii din intreaga lume

Inainte de a incepe articolul dorim sa uram un calduros “La Multi Ani” tuturor femeilor din intreaga lume. Dragele noastre, vrem sa va spunem ca sunteti frumoase! Si stiti de ce? Pentru ca priviti dincolo de orice standard stabilit artificial de societate si pentru ca sunteti mandre de voi. Sunteti frumoase , pentru ca va priviti , va acceptati si evoluati fara sa aveti nici macar o urma de frustrare. Sunteti frumoase, pentru ca faceti schimbari dictate de sufletele voastre. Sunteti frumoase pentru ca stiti ce sunteti si ce puteti sa deveniti. Sunteti frumoase, pentru ca aveti grija de voi, corp,minte si spirit. Va iubim !

In urma unei angajari videochat intre 8-14 Martie intr-unul din studiourile noastre din Bucuresti oferim pentru fiecare viitoare colaborare cate un martisor in valoare de 300$. La noi, bonusurile exista si sunt cat se poate de reale chiar daca intradevar nu sunt fabuloase.Sunt reale si de aceea tot ce este detaliat pe site-ul nostru este adevarat.

Peste tot in lume, astazi este sarbatorita Ziua Internationala a Femeii, iar printre cele mai cunoscute traditii de 8 martie in lume se afla obiceiul prin care barbatii isi exprima pretuirea fata de femeile dragi din viata lor, prin daruirea de cadouri. In Romania, femeile primesc, de regula, din partea barbatilor, flori de primavara, cum sunt zambilele, narcisele, lacramioarele, lalelele sau ghioceii.

Chiar daca aceste flori par a fi cele mai inspirate, femeile primesc si alte cadouri, precum produse cosmetice, bijuterii sau piese vestimentare, toate acestea pentru a li se demonstra ca sunt de iubite si apreciate.

Incepand cu anul 1910,cand s-a hotarat existenta unei zile inchinate femeii, traditiile de 8 martie au luat amploare in intreaga lume. De-a lungul timpului au avut loc sute de evenimente, menite sa aminteasca oamenilor de eforturile pe care femeile ce au militat pentru obtinerea de drepturi depline le-au depus. Evenimente importante sunt desfasurate pe toata durata lunii martie in intreaga lume, pentru a sarbatori libertatea de care se bucura femeia astazi si pentru a le aprecia realizarile politice, economice si sociale, pe care le-a adus societatilor din care face parte.

Traditiile de 8 martie in lume se concentreaza pe evidentierea rolului important pe care il detine femeia in societate, in cinstea careia exista peste tot in lume demonstratii si evenimente care sa sustina acest lucru. Cu toate acestea, exista anumite obiceiuri specifice fiecarei tari in parte. Asa se face ca in Italia sunt oferite frumoasele flori de culoare galbena, numite mimoze. Acestea nu sunt florile oferite de Ziua Femeii doar in Italia, ci si in Albania sau Rusia, alaturi de ciocolata.

Femeile din Portugalia respecta si ele traditiile de 8 martie, astfel ele sarbatoresc aceasta zi prin petreceri si cine la care barbatii nu iau parte, fiind o zi pe care si-o rezerva doar pentru ele. In Polonia femeile isi petrec ziua acordand o importanta deosebita demonstratiilor feministe de mare amploare, iar cele din Pakistan intampina multe dificultati pentru a lua parte la aceasta zi de sarbatoare. Pentru a se putea bucura de frumusetea zilei de 8 martie ele sunt nevoite sa se opuna interdictiilor religioase ale tarii lor, conform carora nu detin aceasta libertate.

In intreaga lume, traditiile de 8 martie amintesc de straduintele femeilor de-a lungul timpului, care au militat pentru a trai intr-o lume mai buna, in care femeile sunt tratate egal si sunt respectate.

Pe 9 martie, în ziua celor 40 de Sfinti Mucenici, în lumea satului se practica diferite obiceiuri: gospodinele fac mucenici, se beau sau se dau de pomana 40 de paharele pentru a avea putere si sanatate peste an si pentru ca din vii sa se recolteze multi struguri, se face curat în gospodarie si se arde gunoiul pentru a fi ferita casa de lighioane s.a.m.d. Urmatoarea sarbatoare cu o mare importanta pentru tarani este în data de 17 – Alexiile sau Ziua Sarpelui. Se spune ca omul lui Dumnezeu sau Cuviosul Alexie este cel care descuie pamantul. Acum incoltesc buruienile, ies serpii si insectele ale caror nume nu trebuie rostit pentru ca altfel vor face paguba pe langa casa. Tot despre aceasta zi se spune ca marcheaza inceputul anului piscicol.

Buna Vestire, Blagovestania sau Ziua Cucului este sarbatorita de crestini la data de 25 martie, atunci cand Arhanghelul Gabriel îi aduce vestea Fecioarei Maria ca-L va naste pe Mantuitor. Sarbatoarea este dedicata fertilitatii, se ara pamantul, dar nu se si seamana pentru ca pasarile vor manca boabele. Daca-i timp frumos, anul agricol va fi spornic, daca ploua pana la amiaza toamna va fi lunga. De asemenea este si ziua în care încep sa revina randunelele si cucul sa cante. Si vremea din aceasta luna are semnificatiile ei. De exemplu, daca nu va ploua, în aprilie va fi moina, iar de ploua si tuna, anul va fi roditor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *