1 Decembrie

1 Decembrie

Ziua Romaniei, din data de 1 Decembrie, a inceput sa fie sarbatorita din anul 1990. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2. Opoziția anticomunistă din România a pledat în 1990 pentru adoptarea zilei de 22 decembrie drept sărbătoare națională, fapt consemnat în stenogramele dezbaterilor parlamentare.

Pana in anul 1990, ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august.

Alegerea zilei de 1 decembrie, deși neexplicit, a făcut trimitere la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România în 1918, respectiv la Proclamația de la Alba Iulia, care a avut loc la 1 decembrie 1918. Alegerea acestei zile ca sărbătoare națională a României a fost văzută drept un afront adus minorității maghiare din România, pentru care ziua de 1 decembrie a însemnat o pierdere politică.

SURSA: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_națională_a_României

modele videochat 1 decembrie

Astfel fie ca esti sau nu mandru de tara ta, Romania, ziua Romaniei este un moment reprezentant, un pas important spre formarea tarii in care traim astazi. Chiar daca cei care ne conduc par indifierenti la oamenii care traiesc in aceasta tara, si urmaresc doar bunastarea personala, NOI toti avem datoria morala de a lasa un viitor mai bun copiilor nostri, o tara frumoasa in care sa traiasca, un pamant care sa fie al lor, la fel cum, candva, cei care ne-au condus au dorit sa uneasca toti romanii intr-o tara mare, numita ROMANIA.

Modelele videochat sarbatoresc 1 Decembrie la munte, sau cu prietenii, si cel mai important sunt mandre ca sunt romance! Asta pentru ca isi permit o minivacanta de cateva zile oriunde isi doresc 🙂 Tu ce faci de 1 Decembrie?

[address]
* NU ANGAJAM CUPLURI SAU BAIETI, NE PARE RAU *

numar whatsapp studio videochat fara amenzi
numar telefon vodafone studio videochat plata la zi
numar telefon vodafone studio videochat profesional
adresa email studio videochat bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
1
Hey! Bun-venit. Cu ce iti pot fi de folos? 🤗